Bag om løbet

Danmark er en nation af cykelentusiaster og der findes et utal af løb, men Sjælsø Rundt er det ældste af alle. Med sine 51 år på bagen er der mange, der gennem tiden har cyklet med i dette folkelige motionsløb. Løbet holdt en pause i 2008, men blev i 2009 genoplivet med Veggerby Sport & Kultur som arrangør. Vi synes nemlig, det var ærgerligt at lade et så traditionsrigt og hæderskronet løb uddø.
Vi valgte derfor at forny det og gøre det tidsaktuelt, med bl.a. med en familierute. Dermed er Sjælsø Rundt i dag tilbage som en stor social og folkelig event, og hvor der er plads til alle; både familierne, de unge, bedsteforældrene, firmaerne og supermotionisterne.

Sjælsø Rundt køres hvert år i juni.

Der er 4 distancer, hvor den første racer-gruppe på 133 km ruten er det såkaldte masterløb. Her kører feltet med eskorte og masterbil, og rytterne får lov at køre ræs, så længe de er en del af feltet og ikke overhales af slutvognen.

Dernæst kører resten af 133 km-grupperne afsted, så følger 50 km-rytterne og til sidst 33 km-løbet og 10 km familieruten.

Der er tri-start kl 6.30, således at tri-ryttere også kan deltage på 133 km. Tricykler, tristyr, enkeltstarts-cykler m.m. er ikke tilladt i de øvrige grupper.

Løbet varer fra tidligt morgen kl 06.30 til kl 17.

Løbet foregår i den flotte natur omkring Sjælsø og ruterne er nøje skiltet, ligesom der er vejvisere.

Om familieløbet

Den sidste start kl.12 på 10 km er dedikeret til børn og deres forældre, bedsteforældre m.m. - tag gerne de små med i cykelanhænger. Børn under 5 år kører gratis. Denne rute er også for dem, der bare vil have en hyggelig cykeltur f.eks. med madkurv.